Hopp til hovedinnholdet

brukt p-stav, småblødninger, nå startet med p-piller i tillegg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt p-stav i noen månender, og har hatt småblødninger nesten hele tiden. På fredag startet jeg på p piller i tillegg. (Micogynon) Vet ikke helt hvordan mensen min har vært siden jeg har blødd hele tiden,men tror jeg hadde mensen når jeg startet på pillene, etter som at jeg har fått uren hud, vondt i puppa og korsryggen og blødd mer. På fredag, lørdag, søndag hadde jeg bitte litt bløding, men mye mindre enn det jeg hadde før jeg startet med pillene. I dag (mandag) har jeg hatt vanlig rent utflod, men nå på kvelden blødde jeg litt igjen. Er det normalt? Trenger pillene noen dager på seg før de funker ordentlig? Skjønner liksom ikke hvorfor jeg har hatt rent utflod i hele dag også plutselig blør litt nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss! Småblødninger er ikke uvanlig i starten når du begynner med enten p-stav eller enkjelte typer p-piller. Ut fra det jeg forstår har du fortsatt p-stav og bruker i tillegg P-piller. Jeg vil anbefale deg å bruke det ene eller det andre  og at du ikke bruker begge deler. Om du "bare" skal bruke Microgynon er det ok når du starter opp med Microgynon samme dag som p-stav fjernes.

Siden det koster litt å få satt inn p-stav, ville jeg anbefale deg å prøve en periode til med bare p-stav to-tre måneder for å se om det blir bedre av blødningene før du eventuelt fjerner den og starter med p-piller igjen. Og om du fjerner den og starter med Microgynon samme dag som du fjerner p-staven, har du sikker prevensjon ( det er forskjell fra noen merker om du er trygg fra samme dag eller om du må bruke tilleggsprevensjon)

Jeg legger ved en artikkel om hormonell prevensjon du kan ha nytte av å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon