Hopp til hovedinnholdet

Gravid med p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år og har nå tatt p-piller (loette28) i cirka 1 år. Jeg har opplevd tidligere å ikke få mensen og/eller at den blir forsinket selvom jeg begynner på sukkerpillene. For øyeblikket er jeg på sukkerpille nr 3 og har enda ikke fått mensen kun smertene og begynner å bli redd for at det ikke kommer. Er det vanlig at menstrasjonen varierer så mye når du går på p-piller? Har tidligere vært redd for at jeg ble gravid da jeg ikke fikk mensen den ene måneden men fikk måneden etter. Ps bruker ikke annen beskyttelse under sex pga p-piller.

 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mensen blir normalt sett både mindre og kortere med p-piller. Den kan også utebli uten at det trenger å bety graviditet. Uteblir mensen en måned  skal man ikke trenge å bekymre seg uten at mensen også uteblir neste måned. En annen ting er om man har glemt eller surret på annen måte med p-pillene. Da kan det at mensen uteblir  med rette gi mistanke om graviditet. P-piller er en ganske sikker måte å unngå graviditet på og man trenger ikke bruke kondom i tillegg uten at det kan være fare for smitte av kjønnssykdom.

Det vanligste er at mensen kommer mellom dag 2 og 4 i uken med "sukkerpiller". Ofte kommer mensen for den enkelte da på en bestemt dag, men det er ikke uvanlig at det varierer litt.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Må du betale egenandel hos psykolog?