Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å begynne med p-piller, men synes det er kleint å snakke om.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 16 år og har en kjæreste som er like gammel. Jeg har så lyst å bytte kondomen ut med p-piller men jeg synes det er så kleint å snakke me noen som helst om det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det høres ut som en god ide å bytte fra kondomer og over til p-piller. Det er mange som synes det er litt flaut å snakke om prevensjon, og som gruer seg for å ta kontakt med helsesøster eller lege, enten på skolen eller på Helsestasjon for ungdom.
Det kan være lurt å dra til Helsestasjon for ungdom. Det du kan forsøke å tenke på, er at dette er noe de som jobber der er eksperter på. De vet at mange synes det er vanskelig å snakke om slike ting. Det som er positivt er at de også er kjempeflinke til å snakke om dette, slik at du ikke trenger å si eller gjøre så mye aktivt selv.

Du kan forsøke å mote deg opp til å dra til helsestasjonen. Når du kommer inn til helsesøster sier du bare at du har tenke på å begynne med p-piller. Du kan også si at du synes det er litt vanskelig å snakke om slike ting, og helsesøster vil gjøre sitt beste for at du skal slippe å føle at det er ubehagelig.
Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kan være nyttige for deg i forhold til kunnskap og valg av prevensjonsmetode.
Her er det bare å mote seg opp, og bestemme deg for at du tar turen til helsestasjonen.
Jeg kan love deg at det kommer til å gå mye bedre og lettere enn du tror!

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon