Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fortsatt mensen etter at jeg tok en agrepille

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! I slutten av Juni tok jeg en angrepille, og en uke etter at jeg tok den fikk jeg en mensen eller en blødning som har vart til nå. En uke uti Juli startet jeg på p-piller (Loette 28), og prøvde å hoppe over mensen med det første brettet. Når er jeg i midten av det andre brettet og har fortsatt mensen/blødning! Mensenen har ikke vært slik den pleie å være, det har kommet lite og den har vært brun og tykkere. Hva kan jeg gjøre for å blit kvitt blødningene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Når du tar nødprevensjon kan mensen komme litt tidligere eller senere enn du forventer det. Nødprevensjon har mye hormoner i seg og det kan gi uregelmessige blødninger.

Det er flott at du har startet på Loette! Min erfaring er at jenter som prøver å hoppe over mensen de første 3 månedene (de første 3 brettene) ofte opplever mellomblødninger etterpå. 

Slik jeg forstår det har du nå tatt ett og et halvt brett med rosa piller. Hvis du har det er det lurt å ta en pause, altså ta sukkerpillene. Du bør gjøre det selv om du er midt på brettet. Da får livmorslimhinnen mulighet til å blø helt ut og blødningene kan stoppe. Ta sukkerpiller i minimum 4 dager og maksimum 7 dager og begynn så på nytt brett. 

Sannsynligvis opplever du blødninger nå fordi kroppen er litt "forvirret" over alle hormonene fra angrepillen og oppstart av Loette. 

Hvis du synes svaret mitt er uklart eller at ikke blødningene stopper vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon