Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg en mensblødning hver gang jeg barberer meg i underlivet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 17 år som har hatt P stav i over 1 år. Men hver gang jeg barberer meg eller trimmer hårene, så begynner jeg å blø i noen dager eller helt til hårene er lange igjen. Hva kan være årsaken til dette??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for spørsmålet ditt. 

Jeg skjønner godt at du lurer på hvorfor du begynner å blø i noen dager hver gang du barberer deg i underlivet. Det har jeg dessverre ingen god forklaring på, men jeg tror ikke det har noen sammenheng med at du har p-stav. 

P-stav kan gi uregelmessige blødninger eller en menslignende blødning ca 1 gang i måneden. Kan det tenkes at dette er sammenfallende med hver gang du barberer deg? Barberer du deg med 3-4 ukers mellomrom? 

Jeg vil anbefale deg å notere ned dato du barberer deg slik at du får en oversikt for å se om det er et mønster i det. Uansett er det ikke noe du trenger å bekymre deg for:) 

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon