Hopp til hovedinnholdet

Sluttet med p-pille for 3 mnd siden, men mensen har enn

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på p-piller siden begynnelsen av 2015. Brukt to forskjellige, men nå gått på Zyrona de siste årene. Planen er å etterhvert kunne bli gravid. Slutten på pillene 14. juni. Hadde blødning fra 18 juni. Etter dette har jeg ikke fått mensen, eller tegn på eggløsning. Begynner å lure på om det kan være. noe galt med meg. Har veldig lyst til å kunne bli gravid etterhvert, men nå begynner jeg jo å lure litt. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være mange grunner til at mensen ikke kommer som forventet.  Les mer om det her.

Siden det kun er 3 måneder siden du sluttet med p-piller, tenker jeg at du ikke trenger å bekymre deg. Det er heldigvis slik at forskning viser et p-piller i seg selv ikke nedsetter fruktbarheten hos kvinner. Men det er flere som opplever at det tar litt tid før mensen kommer tilbake etter avsluttet p-piller. Dette er ikke farlig og betyr ikke at det er noe galt.

Har ikke mensen din kommet tilbake 6 måneder etter avsluttet p-pille bruk, er det lurt å oppsøke fastlegen din. Husk at eggløsningen kommer før mensen, så uteblivelse av mensen kan også være et tegn på en graviditet. 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon