Hopp til hovedinnholdet

Fra når etter at den er satt i armen er p-stav sikker prevensjon?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg satt inn p-stav i dag, åsså lurer jeg på om kjæresten min er nødt til å bruke kondom selvom jeg har p-stav? Kan han komme inni meg uten at jeg blir gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Ungdomsklinikken Sex og samfunn skriver:  "Dersom p-staven settes innen femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene."
Om dere må bruke kondom i dag avhengig av hvor i menstruasjonssyklusen du er i dag. Hvis du har menstruasjon og ikke er lengre enn 5.dagen slipper dere å bruke kondom. Hvis p-staven er satt inn utenom disse tidspunktene, må dere bruke kondom i 7 dager. Det er svært viktig at dere bruker kondom. Det anbefales ikke å ta Nødprevensjon/angrepille nå når p-staven er satt inn. 
Nyt god seksualitet med deg selv og kjæresten. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon