Hopp til hovedinnholdet

Er det rart å ikke ha lyst å ha sex med folk man kjenner?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Er det rart å ikke ha lyst å ha sex med folk man kjenner? Jeg pleier bare å ha sex med jenter jeg ikke kjenner fordi jeg ikke liker å være med folk jeg kjenner. Blir liksom så rart å være med og forholde seg til personen når man har hatt sex. Blir ikke heller seksuelt tiltrukket av de jeg kjenner kun de jeg ikke kjenner. Har vært forelska i noen få jenter men har aldri blitt seksuelt tiltrukket av noen av de, er det rart? Alle sier det er så godt å ha sex med en man har vært sammen med lenge. Jeg skjønner ikke det, jeg liker å møte tilfeldige folk å ha sex. Er det rart? Har ofte sex hvis jeg reiser til andre land eller byer. Var i tyskland i sommer og da lå jeg med to jenter.

Besvart 27.09.2018 16:38
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er noen som ikke ønsker eller vil ha sex med folk de kjenner. Mange tenker nok som deg at det blir rart å møte de etterpå. Men det er også endel som har sex med folk de kjenner, og som synes det er helt uproblematisk.
Det er også endel som har tilfeldig sex med fremmede og som mener det er lettest. Da slipper man å forholde seg til personen i etterkant. Man har sex og så er man ferdig.  
Man kan bli forelsket uten å tenne seksuelt på personen. 
Det beste er kanskje når man både tiltrekkes seksuelt og samtidig er forelsket?  Da kan man sakte utforske seksualitet sammen, bli godt kjent med hva som skal til for at den andre skal få orgasme og virkelig nyte nærheten, samhørigheten, omsorgen og de gode varme følelsene man har for hverandre. Hvis man har sex med en man kjenner godt og er glad i/forelsket i, gleder man seg også over den andres ytelse på en annen måte, enn ved tilfeldig sex. Man unner den andre de gode følelsene. 
Fortsett å nyte god seksualitet med deg selv og de du møter. Husk kondom. 


Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex