Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Når passer det å begynne med p-piller?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har bare hatt sex en gang, og da er jeg veldig usikker på om han brukte kondom. Dette gjør jo selvfølgelig at jeg blir litt redd for graviditet osv. I tillegg har jeg hatt veldig uregelmessig mensen. Jeg har bare hatt mensen i ca. to år, så jeg vet det kan være vanlig i starten, men jeg begynner å bli veldig lei av å aldri vite når den kommer. I tillegg kommer det alltid så mye og vare så lenge. Derfor har jeg vurdert om det hadde vært en god ide å begynne på p-piller. For å ha en ekstra beskyttelse i tilfelle kondomet skulle sprekke, eller vi glemmer å bruke det, og for å regulere mensen. Siden jeg ikke er i et fast forhold, og jeg ikke har hatt sex mer enn en gang, tenker jeg alikevell at det blir litt tidlig å begynne på p piller, men når jeg ligger med noen igjen, vil jeg virkelig ikke måtte bekymre meg for å være gravid. Er det en god ide å begynne på p-piller? Og er det noen piller som hjelper til å regulere (eller helst fjerne) mensenen min?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer