Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg starte på p-piller, når det er arvelig blodpropp i min familie?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har veldig kraftige blødninger når jeg har mensen, i tillegg til at jeg får vondt i magen de 2 første dagene i mensen. Derfor har jeg veldig lyst til å starte på noe prevensjon som kan lette både blødningene og smertene. Men jeg har fått vite at det er arvelig å få blodpropp i min familie ved bruk av p-piller (og sikkert annen prevensjon også). Oldemoren min fikk blodpropp pga p-piller. Spørsmålet mitt er: betyr det at jeg ikke kan bruke f.eks p-piller eller andre prevensjonsmidler som kan lette blødninger og smerter?? Tusen takk for svar!!

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer