Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har hatt p-stav i 5 år og har blødd uten stopp hver dag.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Kjæresten min har blødd uten stop for en eneste dag de siste 5 årene pga. pstav. Hun vil ta den ut så for som mulig men det er komplisert. Foreldrene hennes tillater det ikke (selv om hun er 21 år nå). Hun har veldig vondt i magen og irritert og hormonell som om hun var 14 år ennå, det har vært slik etter hun fikk pstav, og hun blør ganske mye, uansett hvor tykk både tampong og bind hun bruker blør hun gjennom dem etter en time. Jeg har lest selv at det ikke er slik det skal men hun får fortsatt ikke lov å fjerne pstaven av foreldrene. Hva kan jeg evt. gjøre? Hun plages virkelig av det, og vi begge orker ikke ha den der lengre. Jeg selv er ganske desperat, jeg liker virkelig ikke å se henne så lei seg som hun er nå. Hjelp meg.

Besvart 03.11.2018 20:30
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no.

Kjæresten din er for lengst myndig og ingen andre enn hun selv bestemmer om hun skal ha p-stav eller ikke. Foreldrene hennes kan ikke bestemme hva hun skal gjøre.

Det er noen jenter som plages med mellomblødninger ved bruk av p-stav, slik kjæresten din gjør. 

Det finnes mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom, og kjæresten din kan gjøre lurt i å bytte til et annet langtidsvirkende prevensjonsmiddel som f.eks hormonspiral. Hun kan også velge ulike typer p-piller.  

Kjæresten din kan oppsøke Helsestasjon for ungdom eller fastlegen sin. Hun kan også snakke med helsesøster. Foreldrene trenger ikke å vite at hun har time der og de har alle taushetsplikt. Om hun vil det, kan du gjerne være med henne.

Noen ganger når man har mye mellomblødninger ved p-stav, velger lege å forsøke med p-pillen Microgynon sammen med p-staven i 3 måneder. Det kan noen ganger være nok til at plagene slutter. Ellers kan hun som nevnt velge et annet prevensjonsmiddel.

Ikke vent med å be om en time ved ett av disse alternativene, så vil hun få god veiledning og hjelp til å finne et alternativ som hun kan bli fornøyd med.

Det er fint at du hjelper kjæresten din. Slik kan hun ikke ha det. Håper svaret mitt var til hjelp.

Ønsker dere lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon