Hopp til hovedinnholdet

P-piller og blødninger, noe å gjøre med dette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på p-piller i nesten 5 år nå og i de siste 2 årene har jeg inni mellom begynnt å blø utenom mensen pillene. Det er det siste året jeg har blødd på nesten hvert brett og det kan vare alt fra en dag til helt til jeg begynner og slutter på mensen pillene. Det var en gang for 2 år siden jeg blødde i over en måned fordi jeg tenkte jeg kunne vente til det stoppet, men begynte til slutt på mensen pillene, og da de var over stoppet blødningene også. Jeg går på loette og er ganske god til å holde en fast rutine hver dag. Jeg pleide å la det gå 3 - 4 brett mellom hver gang jeg begynte på mensen pillene, men de siste 2 årene så funker ikke dette for jeg ender opp med å blø alikevell. Er dette normal eller børr jeg ta en tur til legen? Annen info: jeg har ikke sex, jeg føler meg ikke uvell og har skjeldent mensen smerter.

Besvart 09.11.2018 11:56
 

Svar
Hei

Det du beskriver er ikke farlig, men veldig kjedelig. Jeg vil anbefale deg å oppsøke legen din og eventuelt bytte p-pille merke.

Loette er lavdoserte p-piller, og det er ikke uvanlig at man etter en tids bruk får uregelmessige blødninger ved bruk av disse. Ved å bytte til et p-pille merke med noe mer hormoner i, vil mange oppleve at blødningene forsvinner. Det kan også da bli mulighet til å igjen hoppe over mensen når det er behov for det.

Ønsker deg en fin helg.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller