Hopp til hovedinnholdet

Jeg blør etter å ha glemt en p-pille. Hva er det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på p-pillene Loeth å tar disse hver kveld 22.30. Jeg var på fest i helgen å tenkte at jeg skulle ta pilla når jeg kom hjem fra fest. Jeg kom hjem i ca 05 tiden på natta å tok pillen da, altså litt over 6 timer for sent. Jeg trodde dette skulle gå bra ettersom at jeg tidligere glemte å ta en pille men tok den da morgenen etter. Jeg begynner nå å få mensen å lurer på hva dette kommer av?Fjeg tok jo pilla innen 12 timer, da burde jeg ikke ha fått mensen? Hilsen jente 17 år.

Besvart 13.11.2018 12:19
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Glemmemarginen for Loette er 48 timer. Du trenger derfor ikke å være redd for å bli gravid.

Loette inneholder østrogen, men ikke like mye som Microgynon som er i samme p-pillefamilie. For noen kan dette føre til at de begynner å blø hvis de bare er noen timer fra det normale klokkeslettet, og andre greier ikke å hoppe over sukkerpilleuken uten å begynne å blø. Dette er ikke farlig og det er viktig at du tar p-pillene dine som normalt selv om du har litt blødning. 

Håper at svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon