Hopp til hovedinnholdet

Mulighet for graviditet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en del vondt i brystene for tiden. Det er verst om morgenen. Har også en del mellomblødninger. Har ikke hatt sex, men kan man bli gravid når man har mellomblødninger? Vet dette er litt dumt spørsmål men kan man bli gravid av fingring osv. Er det noen andre måter å bli gravid på enn sex? Er det stor sjangs for å være gravid når man går på cerrazette av fingring ?

Besvart 14.11.2018 12:07
 

Svar
Hei!

For de som bruker Cerazette er det ikke uvanlig med uregelmessige småblødninger og smerter/ømhet i brystene. Cerazette er et  trygt prevensjonsmiddel og du skal kunne stole på at du ikke blir gravid så lenge du tar pillene som du skal.
Skal man i det hele tatt bli gravid ved fingring må det på en eller annen måte komme sædceller inn i skjeden. Har gutten sædrester på fingrene ved   fingring kan derfor graviditet også være mulig uten at man har samleie. For deg som bruker prevensjon burde faren for graviditet uansett  være svært  liten.

For din del høres dette helt normalt ut i og med at det ikke er uvanlig med uregelmessige småblødninger hos Cerazettebrukere.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snus inneholder glassbiter.