Hopp til hovedinnholdet

Er man beskyttet når man skifter fra en p-pille til en annen slags p-pille?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om hvis man vanligvis går på et p-pille brett med 21 piller, men den uken etter mensen er ferdig og man skal begynne på nytt brett fortsatt er beskyttet for graviditet om man begynner på en annen slags p-piller med 28 piller? Jeg begynte på det nye brettet i dag etter og ha ventet en uke, det er da 28 piller.

Besvart 17.11.2018 17:48
 

Svar
Hei jente 15 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Ja i de fleste tilfeller er man da trygg, men noen p-piller anbefaler at man starter med den nye p-pillen etter den siste aktive pillen på det gamle brettet, det vil si etter 21 dager. Det ville derfor vært lettere å svare deg helt sikkert, om du skrev hvilke typer p-piller du har brukt og hva du skifter til.

Råder deg til å lese i pakningsvedlegget til den nye p-pillen din. I avsnitt tre bruksmåte, kan du lese hvordan du skal forholde deg når du starter på p-pillen og bytter fra en annen. Har du kastet pakningsvedlegget finner du det her på felleskatalogen.no. Skriv navnet til den p-piller du har byttet til i søkefeltet. Klikk på navnet og du får opp et nytt bilde. Klikk på overfane pasientinformasjon, og deretter på navnet under pakningsvedlegg. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon