Hopp til hovedinnholdet

Hva er normal blødning med p-stav?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år. Jeg satte inn p-stav for 8 måneder siden pga kraftige magesmerter under menstrasjon. Etter jeg satte inn p-staven, ble blødningene mine borte. Fram til slutten av oktober. Da kom det tilbake, mye mindre blod, men det har holdt på i over 3 uker. Begynner å bli bekymret, siden flere av vennene mine hadde blødninger i flere måneder før de gjorde noe med det. Spørsmålet er bare hva kan jeg gjøre for å bli kvitt mensen igjen?

Besvart 20.11.2018 10:47
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si hvordan blødningene vil bli med en p-stav. Noen blir helt uten blødninger. Noen fortsetter å ha regelmessige blødninger, men oftest mye mindre enn ved en vanlig mens. Noen får uregelmessige blødninger som kommer og går.

P-staven vil gi deg lik beskyttelse mot graviditet uansett hvordan blødningsmønsteret blir.

Mange som har uregelmessige blødninger i begynnelsen får mer regelmessige blødninger etter hvert. Vi anbefaler derfor å ha litt tålmodighet og se det an litt, dersom blødningene er veldig uforutsigbare.

.

En sjelden gang kan småblødninger skyldes en sykdom. Hvis du har hatt samleie uten kondom med ny partner er det viktig at du sjekker deg for seksuelt overførbare infeksjoner, som klamydia. (hentet fra sexogsamfunn.no/prevensjon/p-stav/)

Det er en del som opplever det samme som deg med at blødningen vedvarer og ikke vil slutte. Det er ikke farlig, men oppleves for de fleste som et ubehag. Noen løser det ved å spise p-piller i tillegg en periode. I så fall må du snakke med lege/jordmor eller helsesøster og legge fram problemet ditt (og få skrevet ut slik resept). For noen kvinner kan det å ta p-piller i tillegg til p-staven i en periode gjøre at blødningene blir mer regelmessig eller helt borte


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om samer?

Hva er det samiske ordet for «nordsamisk»?