Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å ha sædutløsing i skjeden når en har hatt p-stav i 7 dg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Skal endelig sette inn p-stav iløpe av neste uke fordi jeg stoler ikke på kondomer eller p-piller åsånt, selvom det koster et parr tusen så er det verdt det, men er det sånn at det er trygt at kjæresten kan få utløsning inni meg hvis vi venter 7 dager? Synes ikke dere det er bedre å beskytte seg enn å bare tro at ting kommer til å gå bra? Hilsen meg.

Besvart 28.11.2018 20:04
 

Svar
Hei jente 15 år

Det er fint å lese at du tar ansvar, og er opptatt av å ha sikker prevensjon. Jeg er helt enig med deg i at p-stav er et sikkert og godt prevensjonsvalg for deg. 

Det er helt trygt om kjæresten din får sædutløsing i skjeden din fra og med den 8.dagen etter at du satt inn p-staven.

Regelen for p-stav er:

Dersom p-staven settes innen femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene.

Når du er under 16 år koster p-staven 1128, 10 kr. Siden p-staven virker i 3 år vil det si ca 30 kr i måneden over 3 år.

Avslutningsvis vil jeg si at jenter kan stole på P-piller også dersom de blir tatt hver dag akkurat slik som bruksanvisningen tilsier:) 

Lykke til neste uke med innsetting av p-stav. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon