Hopp til hovedinnholdet

Mensensmerter etter å tatt ut p-stav

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tok ut p-staven etter 3 år for 8 dager siden. Jeg startet ikke på noe ny prevensjon fordi jeg vil komme inn i syklusen først. Jeg hadde så og si ingen mensen iløpet av de 3 årene med staven. 3 dager etter jeg tok ut staven så fikk jeg mensen, den varte i 3 dager. Men jeg har fortsatt "mensensmerter", selv etter at mensen er over, bare enda verre. Kjenner det veldig i eggstokkene og bak i korsryggen, pluss følsomme brystvorter og hodepine. Så da er spørsmålet mitt: Er det normalt å fortsatt ha smerter etter mensen er over? Kan det være eggløsning allerede? Eller er det bare kroppen som jobber med å "åpne" seg og gå tilbake til hvordan den var før p-staven? Hadde ubeskyttet sex dagen før mensen og dagen etter siste mensendag hvis dette har noe å si.

Besvart 01.12.2018 21:51
 

Svar
Hei jente 20 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

De smertene du beskriver kan skyldes at du har tatt ut p-staven, og at kroppen nå omstiller seg til en normal menssyklus. Når man bruker hormonell prevensjon har man ikke eggløsning, og den kommer tilbake nå etter staven er ute. Eggløsningen kan komme en til to uker etter at p-staven er ute. 

Effekten av p-staven er raskt over. Siden du nå har ubeskyttet sex kan du bli gravid. Ønsker du ikke å planlegge en graviditet nå, bør du bruke annen prevensjon. Dersom du ikke får normal mens i løpet av en måneds tid, bør du ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon