Hopp til hovedinnholdet

Byttet ut p-stav med en ny, er jeg sikret mot graviditet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tok ut min gamle p-stav på fredag (30 november) og bytta den med en ny p-stav. Jeg og kjæresten min hadde samleie samme kvelden som jeg bytta den gamle med en ny, er jeg sikret fra graviditet eller er det sjanse for at jeg er gravid? Takk for svar på forhånd! :)

Besvart 06.12.2018 19:39
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 19 år.

Så fint å høre at du er fornøyd med p-staven! Det er som du sikkert vet det mest anbefalte prevensjonsmiddelet vi anbefaler (i tillegg til spiral).

Så lenge du har fått satt inn ny p-stav uten opphold mellom gammel og ny - er det ingen grunn til at du bekymrer deg for uønsket svangerskap.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon