Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg begynne på p-pillene hvis jeg får disse blødningene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet samleie med kjæresten min for 2 dager siden, så jeg tok en angrepille i dag NorLevo. Jeg har tatt den angrepillen en gang før, og jeg fikk veldig kraftige blødninger i 4-5 dager. Jeg skal begynne på p-piller Yasminelle 28, og jeg lurer på om jeg skal begynne på p-pillene hvis jeg får disse blødningene? Jeg skal ha mensen om cirka en uke.

Besvart 13.12.2018 18:25
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så bra at du søker hjelp. 

Sex og samfunn skriver dette; "Ved oppstart av ny prevensjon er det viktig å informere den som skal skrive ut prevensjon til deg at du nylig har tatt nødprevensjon (NorLevo).

Hvis du vil starte med ny prevensjon eller fortsette med prevensjonen du allerede bruker, følg rådene nedenfor:

P-pille (Microgynon, Oralcon, Loette, Marvelon, Mercilon, Yasmin, Yasminelle, Yaz eller Zoely) etter Norlevo

Start med p-piller så snart som mulig. Hvis du allerede bruker p-pille kan du gjerne ta pillene til vanlig tidspunkt. Du er ikke sikker mot graviditet før du har brukt p-pillene i 7 dager. Det er viktig at du bruker kondom eller venter med å ha samleie fra du tar Norlevo og helt til du har brukt p-pillene i 7 dager."

Du bør altså starte med p-pillene uavhengig av blødninger. P-pillene vil sannsynligvis minske blødningene. 

Du kan snakke med den som skrev ut p-pillene til deg og/eller chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon