Hopp til hovedinnholdet

sluttet med Loette, men vil begynne igjen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sluttet på p-pillen for ca 1 og en halv uke siden pga mye kviser av p-pillene (Loette). Men angrer og vil gjerne starte på piller igjen. Jeg sluttet tidlig i brettet, men skulle ifølge brettet fått mensen for ca en halv uke siden. Har ikke fått mens enda. Jeg lurer på om jeg kan begynne på p-piller slev om jeg ikke har fått mensen enda?

Besvart 18.12.2018 09:07
 

Svar
Hei

Du kan starte på p-piller igjen etter at du har kuttet ut p-pillene.Du sluttet før du hadde gått brettet ut, og du vil da  ikke være beskyttet mot graviditet før det har gått 7 dager på det nye brettet.
Er du sikker på at du ikke kan være gravid er det ikke noe i veien for at du starter med Loette på nytt før du har fått tilbake mensen. Det kan i noen tilfeller ta noe tid før du får tilbake mensen etter at du har sluttet med p-piller.
Du kan også lese mer om p-piller i artiklene jeg legger ved til deg og på sexog samfunn.no!

God jul til deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon