Hopp til hovedinnholdet

Har begynt med p-piller mot menssmerter, men vil også ha sex.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg fikk beskjed av gynekologen min om at jeg bør begynne på p piller for å få mildere smerter under mensen. Jeg skulle begynne første dagen jeg får mensen som er i dag men jeg får ikke tak i pillene før i morgen. Mamma sier det ikke er farlig fordi jeg ikke skal bruke som prevensjon (noe hun tror) men jeg vil bruke det som prevensjon likevel men vil ikke si det til mamma. Jeg tipper hun sa det bare for å skremme meg fra å ha sex men hun sa at hvis jeg ikke begynner på første mensendag så vil det være usikker prevensjon den første måneden. Er dette sant? Jeg har lyst til å ha sex med kjæresten min men er livredd for å bli gravid og vil det skal være 100% sikkert.

Besvart 16.12.2018 22:45
 

Svar
Hei!

Du er beskyttet mot graviditet av alle typer p-piller dersom du begynner på en av de 2 første dagene i mensen. Begynner du på 2.dag i mensen, som er i morgen, vil du derfor være beskyttet fra første pille.

Har du gestagenpiller (Ceracette eller Desogestrel Orifam), er du beskyttet om du begynner med første pille på en av de 5 første dagene av mensen.

Dersom du begynner med 1.pille på andre dager i menssyklusen, må du bruke tilleggsprevensjon (kondom) i 7 dager før du er sikker.

Du vil imidlertid ikke være beskyttet mot kjønnssykdommer. Det er derfor viktig å sikre deg at du ikke har ubeskyttet sex med noen som kan være smittet med klamydia.

Moren din er nok bare redd for at du skal kunne bli gravid og vil beskytte deg. Uansett når du starter med p-piller utenom det jeg har skrevet over, vil du være beskyttet etter 7 dager ( piller) og ikke en måned.

Legger også ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon