Hopp til hovedinnholdet

Jeg satte inn hormonspiral for tre uker siden og hatt småblødninger siden

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg satte in hormonspiral for litt over tre uker siden, og helt siden da har jeg hatt småblødninger (bittelitt, ser litt ut som brun utflod) hver dag, og smerter noen ganger om dagen som varer i et par minutter hver, oftest mer på høyre siden av magen. Er dette normalt?

Besvart 21.12.2018 00:45
 

Svar
Hei jente 17 år!

Det er normalt å ha småblødninger og uregelmessig mens de første månedene etter å ha satt inn hormonspiral. Mange vil etterhvert miste mensen.

Det er ikke så vanlig å ha smerter i magen på grunn av spiralen. Smerter i siden kan også skyldes andre ting, men vedvarer dette over lengre tid, eller forverrer seg, kan du ta det opp med legen din. 


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon