Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått på p-piller i to måneder og har blitt veldig følsom.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter en del med humørsvingninger og jeg blir ganske sliten av det. Jeg har gått på p-piller i 2 og en halv måndte nå, og etter noen uker begynte jeg å bli veldig følsom. Før jeg begynte på p-piller tror jeg det var et halvt år siden jeg hadde grått ordentlig sist, men de to siste måndene har jeg ca gått en gang i uka. F.eks. I går kveld ble jeg veldig lei meg av noe jeg allerede hadde godtatt at var som det var, og i dag lo jeg så mye at jeg begynte å gråte av en vits. Jeg lurte på om dette var noe som kom til å fortsette om jeg fortsetter på p-piller? Det er veldig slitsomt og jeg føler jeg sliter ut dem rundt meg også! Og en ting til: jeg hadde sex på en mandag og tok p pilla mi, men dagen etter tok jeg den 2 timer for sent. Var jeg fortsatt sikker da?

Besvart 03.01.2019 20:31
 

Svar
Hei

Det høres slitsomt ut å ha det slik som du beskriver. Humørsvingninger er en vanlig bivirkning ved p-piller. Bivirkningene er verst i begynnelsen og går som regel over i løpet av de første tre månedene. Derfor er det mulig at dette snart vil gå over for deg, men dersom det ikke gjør det kan du bytte p-pillemerke eller bytte til annen prevensjon. Selvom du tok p-pillene to timer senere enn vanlig er du godt beskyttet og sikker. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon