Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg er over gjennomsnittet deprimert og har humørsvingninger

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 20 år som har gått på prevensjon i ca 4 år. Jeg startet med Loette før jeg etter et år byttet til Carazette. Byttet så til P-stav for ca 1 år siden. Jeg sliter mye med humørsvingninger og spesielt med depresjon. Jobber mye med dette og går blant annet til Coach. Snakket med moren min om når jeg startet med nedstemthet og alt annet, og vi ble enige om at det kanskje var for 4 år siden (når jeg også startet med prevensjon). Vil si jeg er over gjennomsnittlig deprimert og har humørsvingninger (som er veldig ekstreme, og slitsomme spesielt for familien min). Kan dette ha med prevensjonen å gjøre? Burde jeg slutte, finnes det noen som ikke gjør en nedstemt eller evt noe annet jeg kan gjøre? Eller er jeg bare sånn? Jeg jobber hardt med det, men det går utover så mye: familie og forhold spesielt, men også meg, venner, søvn, energi osv. Det blir en ond sirkel og jeg er så lei. Jeg vil bare være normalt glad og ha det ok. Er desperat etter hjelp. Hva kan jeg gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer