Hopp til hovedinnholdet

Kondomen gled av, kan hun være gravid?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en 14 år ganmel gutt som har hatt sex med en 14 år gammel jente i dag. Jeg hadde på kondomen når vi starta, men den var ikke på når Vi slutta. Lurer på om det er mulig at hun kan være gravid? Det varte ikke lengre en 1-2min

Besvart 08.01.2019 22:40
 

Svar
Hei

For at noen skal kunne bli gravid så må sæd komme inn i skjeden og videre inn til livmoren. Dersom du fikk utløsning (orgasme) kan dette ha hendt, dersom dere hadde vaginalt samleie, siden kondomen hadde glidd av underveis. Det spiller ingen rolle hvor lenge det varte. 

Hvor stor sjansen er for at hun er blitt gravid, kommer litt an på hvor i mens-syklusen hun er. Men så lenge hun ikke har mensen nå, så er det en risiko.

Jeg anbefaler dere å ta en graviditetstest når det har gått ca 3-4 uker, for å være på den sikre siden. Ta kontakt med helsesykepleier (helsesøster) på deres skole, der kan dere få gratis graviditetstest, hjelp og råd. 

Alternativt kan dere dra på helsestasjon for ungdom der dere bor.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet