Hopp til hovedinnholdet

P-stav og blødninger

Jente 17 år
 

Spørsmål

Satt inn p-stav i fjor i januar. Har altså hatt den i et år. Men de siste 4 ukene har jeg blødd hver dag, men det er ikke rent blod. Det er brunt og litt «klumpete». Jeg blør ikke mye hver dag, men nok til at jeg må bruke tampong. Dette er veldig irriterende men vil heller ikke ta p-staven ut. Kan det være noe annet enn p-staven som gjør det? Eller bør jeg vurdere å ta den ut? Burde jeg sjekke hos legen?

Besvart 09.01.2019 21:54
 

Svar
Hei jente 17 år

Det er dessverre et kjent problem at noen får mer blødninger med p-stav. Du bør snakke med legen din som skrev ut p-staven til deg. Dersom det er aktuelt kan du teste deg for kjønnssykdommer som kan gi slike symptomer som blødningsforstyrrelser eller det kan være at du trenger p-piller i tillegg for en liten periode. Det må legen skrive ut til deg. Når man bruker p-piller i tillegg til p-stav blir slimhinnene tykkere og blødningene blir mindre eller borte. Man bruker enten microgynon eller orlacon i 3 mnd. I denne perioden er det vanlig å blir blødningsfri og når man slutter med pillene vil det komme en bortfallsblødning og deretter forhåpentligvis mindre blødniner etterpå.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon