Hopp til hovedinnholdet

Er p-pillen bedre beskyttelse enn kondom hvis den brukes riktig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og typen min har hatt samleie uten kondom ganske mange ganger. Jeg går på ppillen microgynon og har ikke glemt å ta noen tabeletter. Hvor sikre er vi mot graviditet? Og er ppillen bedre beskyttelse en kondom viss den brukes riktig?

Besvart 07.01.2019 11:14
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og så bra at du tar p pillene dine regelmessig.

For å svare på det siste du spør om først så er p piller bedre beskyttelse enn kondom dersom de brukes riktig. P piller beskytter imidlertid ikke mot seksuelt overførbare sykdommer, slik som kondomer gjør.

Dersom man bruker p piller riktig så er man godt beskyttet mot graviditet, det sies at man har en sikkerhet på ca 97%. Dersom dere også bruker kondom I tillegg vil jo beskyttelsen øke.

Om du er bekymret for graviditet kan ta ta en graviditets test. Test kan du få gratis hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom og hos Amathea.

Håper dette var svar på det du lurte på, legger også ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon