Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, går på p-piller (microgynon) og tok i går (fredag kl.22 siste pille på brett) og hadde sex både etter i går og i dag i sånn 14-15 tiden, spørsmålet er om jeg da kan bli gravid om jeg ikke begynner på nytt brett i dag?!? Hadde egentlig tenkt å ta pause i 5-7 dager før jeg begynte på nytt brett da jeg ikke har hatt pause på en stund.

Besvart 14.01.2019 12:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Så lenge at du har tatt sammenhengende 21 aktive p-piller så kan du ta en pillefri uke hvis du vil. Microgynon har en glemmemargin på 48 timer.

Slik jeg forstår deg så var du nettopp ferdig med ett brett på 21 p-piller. Da kan du velge om du vil ta en pillefri uke eller begynne rett på nytt brett. Du er beskyttet mot graviditet uansett hva du velger.

Her er oppskriften: 

sexogsamfunn.no/wp-content/uploads/2017/08/21-pille-360x208.png" alt="" />

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon