Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille og nødprevensjon

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et spm angående glemt ppille og nødprevensjon. Bruker Yasmin 28, og skulle starte på nytt brett søndags kveld. Glemte den pillen, men tok siste pillen på tidligere brett natt til søndag. Tok ikke søndagens pille før mandags ettermiddag, mens jeg 6 timer senere tok mandagspillen på kvelden. Lurer dermed på om jeg fortsatt er beskyttet mot graviditet? Leste på siden deres at så lenge pillen blir tatt innen 48 timer skal det gå fint, mens jeg andre steder har lest at pillen må taes innen 12 timer. Har hatt samleie flere ganger den siste uken/dagene uten bruk av kondom. Burde jeg kjøpe nødprevensjon i tilfelle, eller er det ingen sannsynlighet for at jeg er gravid? Takk for svar på forhånd.

Besvart 22.01.2019 15:30
 

Svar

Så bra at du kontaktet oss på ung.no. 

Yasmin er en enfasepille, det vil si at alle virksommende  pillene på brettet inneholder den samme dose hormoner. Hvis du har 28 piller på brettet, er de 7 siste pillene sukkerpiller. 

Dersom du har glemt bare én pille (det vil si der det har gått mer enn 24 timer, men mindre enn 48 timer, siden forrige pille), uansett hvor du er på brettet, regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet. Dette gjelder også om du starter på nytt brett en dag for sent.

Du skal ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste pillene til vanlig tid. Dette kan bety at du må ta 2 piller samme på dag. Du trenger ikke å bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 7 dagene.  Du trenger heller ikke å bruke nødprevensjon. Dersom du ønsker å ta en pillefri uke før neste brett, kan hun gjøre det.
Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon