Hopp til hovedinnholdet

Utflod ved bruk av p piller

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har nettopp startet på Zyrona p-piller. Startet rett på nytt brett da jeg var ferdig med det første brettet. Har fått brun, litt klumpete utflod. Tenker dette kan skyldes hormonbalansen. Hvor lenge kan jeg anta at jeg vil blø? Når burde jeg eventulet gå til lege? Bør jeg ta ferdig brettet jeg har startet på eller bør jeg ta pause og få mensen?

Besvart 06.02.2019 17:31
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no og så bra at du bruker p piller når du er seksuelt aktiv.

Farget utflod kan være en bivirkning av p pillene og det er vanskelig å forutsi hvor lenge det vil vare. Man kan ofte måtte regne med at slike blødninger tar 2-3 måneder.

Du bør ta hele brettet ferdig før du eventuelt tar pause, men jeg vil anbefale deg å snake med lege/helsesøster før du slutter med p pillene.

Håper dette var svar på det du lurer på, legger også ved noen artikler du kan lese

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon