Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er prosessen for å starte med p-piller eller sette inn p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på hvordan prosessen for å ta P-stav eller starte på P-piller er? Om man først må til fastlegen sin, så få resept på staven og så dra til helsestasjonen å få satt den inn ellee må man tilbake til legen for å få satt den inn? Så hele prosessen fra hvor man først drar for å få resept på p-stav til man får satt den inn. Og hvis man vil starte på p-piller om man må til legen eller om helsesøster/helsestasjonen kan skrive ut p-piller.

Besvart 11.02.2019 15:43
 

Svar
Hei

Når du er over 16 år kan helsesykepleier skrive ut resept på prevensjon til deg. I tillegg vil du få informasjon om virkning, bivirkninger og få hjelp til å finne hvilket prevensjonsmiddel som passer deg.

Helsesykepleier kan også sette inn p-stav på noen helsestasjoner for ungdom, eller så blir du satt opp til at legen gjør dette.

Så ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom for resept.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon