Hopp til hovedinnholdet

Hvilket p-pille merke bør jeg bruke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg fikk for en uke siden resept til å starte på mercilon. dette er første gangen jeg skal begynne på p piller så hadde ingen foretrekkte merker. når jeg har lest litt rundt pillene finner jeg mye som skremmre meg. jeg har hørt at det er lettere å få blodpropp av disse pillene, noe jeg er veldig redd for. jeg har ikke tatt pillene enda, men lurer på om jeg bør bytte merke. har hørt mye bra om loette. spørsmålet mitt er altså: er det mulig å bytte p pille merke så tidlig, og bør jeg bytte til loette?

Besvart 11.02.2019 14:56
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Alle p-piller som er tilgjengelig i Norge er fine p-piller å bruke. Men, staten anbefaler at vi skal skille litt på dem som har brukt p-piller før og bytter merke og dem som begynner med p-piller for første gang. Da er det slik at det er Loette eller Microgynon som er førstevalget for dem som starter opp med p-pillen. 

Siden du ikke har startet opp med Mercilon så kan du godt bytte til Loette 28. Disse er litt dyrere enn Microgynon som inneholder litt mer østrogen. Men, begge er fine p-piller merker.

Igjen så er det slik at har du ikke noen kontraindikasjoner på å bruke østrogen så er Mercilon også en fin p-pille, men det er jo ditt valg om du vil bytte før du begynner.-)

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon