Hopp til hovedinnholdet

Normalt å blø om jeg glemmer en Cerazette-pille?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på cerazette og har brukt det i snart tre år. Forgie uke glemte jeg å ta en pille, oppdaget det da jeg skulle ta en for dagen etter. Dette er første gangen jeg har glemt en pille og har nå fått mensen for andre gang med bare et par dager i mellom. Det skal sies at jeg gikk på en antibiotika kur i mellomtiden, da mot urinveisinfeksjon. Men jeg lurer på om det er vanlig å få mensen flere ganger sånn rett etter hverandre med bare et par dager i mellom, og hvor lenge det evt kommer til å pågå? Eller om det kunne ha noe å gjøre med antibiotika kuren?

Besvart 12.02.2019 10:05
 

Svar
Hei!

Med Cerazette kan det komme uregelmessige småblødninger uavhengig om du glemmer en pille eller bruker antibiotika. Med Cerazette er det normalt å ha uregelmessige småblødninger. Det å glemme en Cerazettepille skal i seg selv ikke  medføre økt fare for å blø. Mest sannsynlig vil blødninen gi seg ganske raskt.

Cerazette er en gestagenpille (ikke østrogen som i vanlige p-piller). Det er bortfall av østroen i pillefri uke som medfører blødning når man bruker vanlige p-piller. Slik er det altså ikke med Cerazette.

Om du har hat usikker sex kan dette gi smitte av kjønnssykdom (soi) som kan ha blødninger som et av symptomene. Har du hat usikker sex bør du teste deg på soi.

Dersom gestagen p-pillen tas mer enn 12 timer for sent (det går mer enn 36 timer mellom to piller) skal du ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste tablettene til vanlig tid. Du/dere må bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 2 dagene for å hindre graviditet.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Hva er bytterett?