Hopp til hovedinnholdet

Hvordan utsette mensen med bare noen få dager?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) Hvis man ønsker en lengre mensensyklus på feks. 31 dager, selvom man går på p-piller som har 21, eller ønsker å utsette mensen med kun noen dager, kan man da fortsette på nytt brett med kun få, feks. bare to-tre piller? Eller må man fortsette lenger til man får en blødning eller til man har brukt opp hele brettet? Og når du da har begynt på ett brett med kun 2-3 piller, har en pause med blødning, er det riktig at du tar noen fra det du begynte på, pluss tilsvarende på et annet brett for å få 21 dager med hormonholdige piller totalt (eller bare fortsetter på et helt nytt brett med 21 piller, og sparer det du begynte på til en annen gang du ønsker å utsette mensen med noen få dager)? Tusen takk for svar!

Besvart 18.02.2019 11:15
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det går helt fint å utsette mensen med noen få dager. Du kan selv bestemme akkurat hvor mange dager du vil utsette den med.

Når du er ferdig med de 21 hormonholdige pillene, hopper du direkte over på et nytt brett uten å ta pause eller sukkerpiller. Videre fortsetter du på det brettet inntil du ønsker å få mensen. Etter 7 dager pause, starter du opp med pillene som inneholder hormoner igjen. om dette er midt i brettet vil jeg anbefale deg å bruke et helt nytt brett slik at du har kontroll på hvor mange piller du har tatt.

For å være beskyttet mot graviditet, må du ta minimum 21 piller etter hverandre, og pausen må ikke være på mer enn 7 dager :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon