Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte hormonell prevensjon nå ?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk satt inn p-stav i februar 2018, gikk på den i ett år men valgte å få den fjernet pga veldig uregelmessige blødninger og andre plagsomme bivirkninger. Etter dette begynte jeg på Cerazette, og har nå gått på dette i snart 1 måned. Har enda flere og mer plagsomme blødninger nå enn jeg hadde med p-stav. Har hatt migrene med aura tidligere, men siste anfall med aura var i 2015. Har kun hatt migrene liknende hodepine etter dette. Er det helt uaktuelt for meg å begynne på kombinasjonspiller? Er veldig lei av å ha så uregelmessig mens. Hvis jeg ikke kan ta kombinasjonspiller heller virker det som at det siste alternativet mitt er spiral, men jeg er redd blødningene skal bli like uregelmessige. I tillegg lurte jeg på om jeg er helt nødt til å vente i 3 måneder med å evt bytte? Skal på ferie med kjæresten snart og skulle så gjerne hatt kontroll på det innen da. Tusen takk for svar!

Besvart 28.02.2019 12:30
 

Svar
Hei

Så dumt at du ikke synes det fungerer helt med p-pillene du bruker nå. Jeg skjønner at du synes det er plagsomt med blødningene. 
Når en begynner med ny hormonell prevensjon er det veldig vanlig med småblødninger de første månedene. Hos de fleste avtar det innen tre måneder, og gjør det ikke anbefales annen prevensjon.
Det beste er nok å  prøve disse helt ut. 

Når det gjelder evt bytte av p-piller., vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen, som kjenner deg. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon