Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, For tre uker siden hadde meg og typen samleie. Dagen vi hadde det hadde jeg løs avføring 2 ganger på moringen, dette kom 10-1 time etter jeg tok p pillen loette. Fikk mensen når jeg skulle. Jeg var på ferie og den ene dagen måtte jeg ta pillen 03 på moringen pga hjemreise. Har tatt de andre pillene etter det mellom 06-13 på dagen, er jeg sikker mot gravidiet?

Besvart 04.03.2019 13:01
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det er vanskelig å si når p-pillene ikke virker når man har diare. Her er en beskrivelse:

Hvis du kaster opp eller har vanndig diaré (løs mage er ikke diaré) i mer enn 24 timer er det stor sjanse for at du ikke lenger er beskyttet mot graviditet. Du skal bruke kondom i tillegg de neste syv dagene. 

Loette har en glemmemargin på 48 timer. Har det gått over dette så er du ikke lengre beskyttet mot graviditet. Du kan ta en sikker graviditetstest 3-4 uker etter at dette skjedde. Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon