Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ofte løs mage i utlandet, reduseres effekten av p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller og skal til Thailand i 3 uker i sommer. Jeg har en ganske sensitiv mage, og får som regel løs mage (ikke sammenhengende diare) etter store måltid i utlandet (frokost, lunsj, middag). Jeg vet at p-piller ikke fungerer når man har løs mage, så det jeg lurer på er: hvis jeg tar pilla etter jeg har spist middag og vært på do, og ikke spiser noe før frokost igjen (la oss si 8 timer), vil pilla da bli tatt opp av kroppen som normalt? Er jeg sikker da? For jeg har jo ikke skikkelig diare, bare løs mage etter et måltid, så kroppen er fin igjen etter jeg har fått det ut. Jeg kommer til å ha sex så jeg vil vite om dette høres logisk ut eller om jeg burde bruke kondom i tillegg. Takk på forhånd!

Besvart 14.03.2019 20:30
 

Svar
Hei

Å få løs mage etter inntak av p-piller reduserer ikke effekten av p-piller. Det er hvis man får kraftig diaré (løs mage regnes ikke som kraftig diaré) i mer enn 24 timer, at effekten reduseres. Du kan lese mer dette på Sex og samfunn sine sider. Skroll deg nedover og finn bruksanvisning for ditt p-pillemerke. 

Så lenge du altså ikke får kraftig diaré over 24 timer er du beskyttet som vanlig.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon