Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med Cerazette p-piller?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på cerazette i mange år og mista mensen fra nesten dag en. Er det noe sannsynlighet for å bli gravid når jeg tar pille hver dag, ikke har mensen, men han kommer inni meg?

Besvart 18.03.2019 10:23
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Cerazette p-piller er akkurat det samme som p-stav og den er sikker i 3 år. Det vil si at bruker du p-pillene dine riktig (tas hver dag) og ikke glemmer dem så blir du nok ikke gravid. 

Når man bruker hormonell prevensjon som Cerazette så vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker slik prevensjon. Mensen er det som kommer ut som «blødning» når kroppen kvitter seg med denne fortykkede slimhinnen innimellom. Når denne da ikke har blitt så tykk, blir mensen mindre og kommer i mange tilfeller også sjeldnere eller ikke i det hele tatt. Det er altså helt normalt at mensen din er annerledes eller er borte hvis du bruker hormonell prevensjon.

Dette vil igjen si at dere trenger ikke å bruke kondom og han kan trykt komme inni deg. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon