Hopp til hovedinnholdet

Når jeg tok ut tampongen var det med en slags pose. Hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg sendte inn et spm nettopp men glemte å ha med at jeg vet at jeg ikke er gravid siden jeg har hatt mensen før jeg startet på p-staven. Dette vart foresten spm mitt—> Hei, jeg har hatt p-stav i ca 1 måned snart. Men når har jeg begynt å fått småblødninger. Men det som er greia er at når jeg tok ut tampongen ble det med en sånn liten «pose» og det virka ikke som det var bare mensen... og det bekymrer meg litt. Hva kan dette være og er dette normalt? Første gang jeg går på p-stav men har tidligere gått på p-piller.

Besvart 19.03.2019 22:38
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er vanskelig å forutsi om man vil få blødninger eller ikke, etter at man har startet med p-stav. De første 3 mnd. er det vanlig med uregelmessige blødninger, men mange har ingen blødninger.

Senere vil noen ha blødninger som minner om mensen. Andre kan få uregelmessige blødninger som kan komme ofte eller sjelden, men blødningsmengden er stort sett mindre enn ved vanlig mens. Det er også vanlig at en blir helt uten blødninger, og noen kan gå flere år uten blødninger.

P-stav beskytter like godt mot graviditet uansett om du får blødninger eller ikke. Det er heller ikke farlig for kroppen om du ikke har blødninger eller hvis du har uregelmessige blødninger.

Det du beskriver som en pose, tenker jeg var en del av slimhinnen. mensen er blod og slimhinne som livmoren kvitter seg med :-) Det er ikke farlig, og ingenting du behøver å undersøke.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon