Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg til å få mye mensen med p-staven min nå framover?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg satte inn pstav for et og et halvt år siden, så fikk jeg mensen. Jeg skjønner at det er vanlig men jeg var livredd for at det skulle vare i flere månter i stekk som jeg har hørt kan skje. Heldigvis gidd det bort etter ca en uke. Men så plusselig, etter 3 dager kom den tilbake! Hva skjer? Er det et tegn på at jeg er dømt til mye mensen, kanskje over lengre perioder de neste 1 og et halvt år? Eller er det fortsatt kjangs for at jeg nå igjen kan gå uten i nye et og et halvt år? Jeg hater å ha mensen, det gjør ikke så vondt, men jeg liker å ha mye sex og mensen gjør det veldig grisete og kleint. I tillegg kan jeg ikke bruke undertøy jeg er komfortabel med og tamponger gjør vondt ettersom de er så tørre. Jeg liker også å sove uten klær, og mensen gjør at jeg da ikke er like komfortabel i insovningsprosessen. Men sånn er det vel å være jente hehe.

Besvart 26.03.2019 17:30
 

Svar
Hei jente 20 år. 

P-stav er et veldig sikkert og bra prevensjonsvalg. Men en av "bivirkningene" ved bruk av p-stav, er at en får endret blødningsmønster. Noen opplever, som deg, at blødningene opphører helt i lengre perioder, men det er slett ikke uvanlig at en kan få småblødninger med uregelmessige mellomrom. Hvordan ditt blødningsmønster bli, er dessverre helt umulig å forutsi.

Jeg forstår at du synes det er veldig komfortabelt å slippe å ha mensen. Og jeg forstår at du blir litt stresset om du nå får bekymringer om at blødningene kommer tilbake.

Om du ønsker en prevensjonsmetode med enda større blødningskontroll, kan hormonspiral være et alternativ for deg, men heller ikke her kan jeg garantere at du blir helt blødningsfri.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon