Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg hoppe over sukker pillene på loette 28 p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kan jeg hoppe over sukker pillene på loette 28 p-piller? Kan jeg bli gravid visst jeg hopper over mensen og har samleie uten noen annen prevensjon? Eller er det trygt?

Besvart 09.04.2019 21:47
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du kan helt trygt hoppe over sukkerpillene når du bruker Loette 28. 

Når du har tatt de 21 første tablettene med hormoner så kaster du bare resten av brettet med sukkerpillene (de 7 siste), og starter rett på neste brett. Du kan fortsette med dette så lenge du ønsker og ta en 7 dager med sukkerpiller når du ønsker det eller når du får mellomblødninger. Får du mellomblødninger kan du ta en pause selv om du er midt på et brett så lenge du er på brett nummer to eller flere sammenhengende. Husk at det alltid må være minst 21 dager mellom to sukkerpilleuker og at man ikke tar sukkerpiller i mer enn 7 dager.

Sammenhengende bruk er helt ufarlig og p-pillene blir bare enda sikrere. Blødningen du får når du bruker disse typene prevensjon er uansett ikke en normal mens, og det er ikke farlig å utsette denne så lenge som mulig.

Du er altså helt trygg mot graviditet om du har ubeskyttet sex etter å ha hoppet over sukkerpillene :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller