Hopp til hovedinnholdet

P-stav og blødninger

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) tok p-stav i starten av januar, gikk to måneder uten å blø mens nå har jeg hatt konstant blødning siden mars. Før jeg fikk p-stav gikk jeg på ppillene Almina 28. Har fortsatt 2 brett igjen og lurer på om jeg kan bruke disse for og stoppe blødningene eller bør jeg snakke med helsesøster/lege først?

Besvart 15.05.2019 22:52
 

Svar
Hei

Du kan prøve å bruke Almina hver dag i 1-3 mnd. for å se om det hjelper mot blødningene. Det er vanlig å få blødninger som bivirkning ved bruk av p-stav. Noen ganger forsvinner blødningene igjen og noen ganger blir det verre. 

Prøv gjerne p-pillene du har i tillegg og se om det hjelper. Ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom når du har brukt opp brettet hvis du fortsetter å ha plagsomme småblødninger.

Seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) kan også gi småblødninger. Det er lurt å sjekke deg hvis du kan ha blitt smittet av SOI.

Les mer om bruk av p-stav her.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon