Hopp til hovedinnholdet

Jeg mistet p-pillebrettet og begynte på nytt brett, kan jeg bli gravid da?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg gikk på p-piller som vanlig, men mistet brettet. Jeg startet på et nytt brett for å fullføre måneden. Jeg har hatt samleie og han kom inn i meg. Kan jeg være gravid?

Besvart 13.05.2019 10:44
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

P-piller som er såkalt monofasiske, det vil si at det er samme hormonmengde i alle p-pillene, er mest vanlig å bruke idag. Som du ser så er det lik mengde hormoner i alle p-pillene unntatt i de brettene som har sukkerpiller. Der er det ingen hormoner i de 7 som  har annen farge. 

Du skriver ikke hvilken p-pillemerke du bruker, men er det f.eks Loette, Microgynon, Cerazette osv så kan du trykt bruke p-piller fra forskjellige brett fordi det er det samme i alle aktive p-piller. Det står gjerne ukedager på p-pillebrettene og dette er mest fordi du skal huske hvilken dag du har tatt p-pillen på slik at du ikke skal glemme noen:).

Så fremst at du ikke har gått over glemmemarginens som gjelder din p-pille så blir du nok ikke gravid. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon