Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg har glemt en p-pille?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg glemte å ta minipillen min (cerazette) på fredag. Jeg oppdaget ikke dette før lørdag, da jeg skulle ta minipillen til vanlig tid. Jeg og kjæresten hadde samleie på tirsdag. Hva bør jeg gjøre? Og når er jeg beskyttet som graviditet igjen?

Besvart 13.05.2019 08:42
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Om du glemmer én pille, men det har gått mindre enn 36 timer siden forrige pille, er du allikevel beskyttet mot graviditet.

Dette gjør du: Ta pillen du glemte med én gang og neste pille til vanlig tid, selv om det betyr to piller på samme dag. Du trenger ikke å ta nødprevensjon eller bruke kondom.

Om det går mer enn 36 timer mellom to piller er det stor sjanse for at du ikke lenger er beskyttet mot graviditet.

Dette gjør du: Ta den siste pillen du glemte så raskt som mulig og dagens pille til vanlig tidspunkt. Ta ikke mer enn 2 piller pr dag. Bruk kondom eller unngå samleie de neste 2 dagene. Hvis du har hatt samleie uten kondom de siste 5 dagene før du glemte pillen kan du vurdere om du vil ta en angrepille, og ta en graviditetstest etter 3 uker.

Bruker du angrepille så husk at ved EllaOne så må det ikke brukes p-piller i 5 dager etter inntak på grunn av at det setter ned virkningen av angrepillen. Kondom skal så brukes i 2 dager etter oppstart igjen med p-pillen. Først da vil du være beskyttet mot graviditet igjen. 

Gratis test får du hos Amathea, helsesykepleier eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon