Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha spontanabortert?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Cirka 1 uke før æ starta på p-piller hadde æ ubeskytta samleie med kjæresten min, uten at han kom inni mæ. Men vi gjorde det ei litta stund, så det kan jo ha kommet det man kall for lystdråpa? Det som no har skjedd e at æ e i min første pillefri uke, og æ fikk ei blødning. Den var brun, klumpete og det var fleire tykke deler i den som itj så ut som slim, og det var heller itj slimete. Det såg nesten ut som hud. Kan æ vær gravid, eller ha spontanabortert? Takk på forhånd

Besvart 14.05.2019 08:42
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis det er bare to uker siden samleiet så er det for tidlig å spontanabortere fordi en graviditet vises ikke før etter 3-4 uker. Du har nok mest sannsynlig hatt endel blod og slimhinner i livmoren din som nå kommer ut som brun utflod. Dette er helt normalt og ikke farlig. Det er også vanlig i ca 3 mnd etter oppstart med p-piller som inneholder hormoner

Når man bruker hormonell prevensjon vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker slik prevensjon. Mensen er det som kommer ut som «blødning» når kroppen kvitter seg med denne fortykkede slimhinnen innimellom. Når denne da ikke har blitt så tykk, blir mensen mindre og kommer i mange tilfeller også sjeldnere eller ikke i det hele tatt. Noen ganger kommer det også ut som brun/mørk utflod. 

Men, du bør ta en graviditetstest 3-4 uker etter samleiet skjedde bare for å utelukke at du er gravid. 

Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen og helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon