Hopp til hovedinnholdet

Bytte p-pillemerke

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 22 år som for tiden bruker Yasmin p-piller som prevensjonsmiddel. Har brukt dem i ca 1,5 år nå. Før brukte jeg microgynon p-piller. De brukte jeg fra jeg var ca. 16 år til 20 år. Utrolig fornøyd, ingen bivirkninger eller uventede blødninger eller noe frem til jeg ble 19 år. Fra jeg var 19 år -20 år var det nesten som om p-pillene sluttet å virke. Fikk ofte blødninger utenom mensen og dette kunne variere i mengde blødning, samt tid. Ofte kunne jeg blø i 4 uker i strekk. Jeg valgte derfor å bytte til Yasmin etter råd fra legen. Problemet nå er at jeg merker at sexlysten er kraftig redusert, samt som jeg føler humøret mitt er oftere negativt. Jeg lurer derfor på om det kan ha noe med p-pille merket å gjøre. Dersom det kan skyldes p-pillene, er det slik at jeg kan bytte tilbake til microgynon uten å kontakte lege? Hvordan bytter jeg i så fall? Midt i brettet? I slutten av brettet? Må jeg ta en pause fra p-piller generelt før jeg bytter? Hilsen en nysgjerrig jente.

Besvart 29.05.2019 20:53
 

Svar
Hei

Ja du kan bytte tilbake til Mikrogynon hvis du har de pillene hjemme. Hvis du trenger ny resept kan du få det gratis ved helsestasjon for ungdom.

Det du nevner kan være bivirkninger av p-pillene Yasmin. Du trenger ikke ta pause fra p-piller før du bytter. Det beste er om du tar ferdig brettet og så bytter til annet merke.

Det kan også være at hormonspiral vil fungere bedre for deg. Les mer om langtidsvirkende prevensjon i vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon