Hopp til hovedinnholdet

Jeg startet med Cerazette for to måneder siden og har blødd i fire uker nå.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Begynte på Desogestrel Orifarm (Ceraxette) får ca. 2 månder siden og fekk mensen. No har det gått 4 veker og har fremdeles mensen. Eg har aldri hatt uregelmessig mensen før og konsistensen på blodet er også forandret. Eg har hatt sex uten beskyttelse og lurer på om det kan vere klamydia eller at eg er gravid?

Besvart 25.06.2019 21:17
 

Svar
Hei

Ut ifra det du skriver forstår jeg det som at du har hatt mensen i fire uker nå, og at du startet med Cerazette for ca 2 måneder siden. Dette henger nok mest sannsynlig sammen med Cerazette. Endret blødningsmønster er en vanlig bivirkning av Cerazette. Bivirkninger forekommer oftest de første 3 mnd man bruker pillene.

Når man har ubeskyttet sex er det alltid lurt å sjekke seg for klamydia 14 dager etter det aktuelle samleie. Dersom du har tatt Cerazette som den skal tas skyldes nok ikke blødningen graviditet.

Er du i tvil, så ta kontakt med helsestasjon for ungdom for en prat og eventuell sjekk.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller