Hopp til hovedinnholdet

Glemt pille og blødninger

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For en uke siden så gjemte jeg å ta p-pilla mi, jeg har har mensen siden det og det stopper liksom ikke. Jeg har ikke begynt å blø mindre i det hele tatt. Er veldig irriterene siden jeg ikke vet hvor lenge jeg da kommet til å ha mensen, fordi før jeg startet på p-piller så hadde jeg det bare i 5-6 dager max. Nå har jeg hat det i 7 og går inn i den 8. Dagen. Jeg kjønner ingenting!

Besvart 12.08.2019 21:15
 

Svar
Hei

Det er normalt å blø mer og annerledes hvis man glemmer en p-pille. Sannsynligvis blir blødningsmønsteret normalt igjen hvis du tar pillene som du skal fremover.

Annerledes blødninger er vanlig ved bruk av p-piller. Det er derfor naturlig at blødningene nå ikke er som de var før du begynte på p-piller.

Les mer om virkning og bivirkning ved bruk av hormonell prevensjon i vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon