Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bytter jeg fra p-piller til p-stav?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på p-piller nå i snart et år, men er veldig glemsk når det kommer til å ta disse til riktig tidspunkt eller generelt hvis jeg f.eks skal være hos ei venninne i flere dager. Jeg har tenkt til å heller ta p-stav, men lurer derfor på om det er en viss periode jeg må ha gått uten p-pillene først? Eller om jeg kan gå på p-pillene mine helt til jeg skal sette inn p-stav?

Besvart 13.08.2019 22:15
 

Svar
Hei jente 17 år!

Hvis du ønsker å bytte fra p-piller til p-stav, skal du fortsette med pillene til staven er satt inn. I pakningsvedlegget til Nexplanon står følgende informasjon: 

Implantatet bør helst settes inn dagen etter den siste aktive tabletten (den siste tabletten som inneholder virkestoff) fra den foregående kombinasjonspillen eller den dagen vaginalringen eller plasteret fjernes. Implantatet skal senest settes inn dagen etter den vanlige tablettfrie, ringfrie, plasterfrie pausen eller placebotablettperioden fra den forgående kombinasjonspillen når neste periode skulle ha startet.
 
Dersom implantatet settes inn som anbefalt er det ikke nødvendig med støttende prevensjon. Dersom det avvikes fra anbefalt innsettingstidspunkt, skal kvinnen rådes til å bruke en barrieremetode i inntil 7 dager etter innsetting. Dersom samleie allerede har funnet sted, skal graviditet utelukkes.

Håper dette var forståelig. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon